cropped-unicorn.png
Početna stranica » Što je Omron inhalator?

Tvrtka Omron osnovana je 1933. godine i proizvodi medicinske i zdravstvene uređaje više od 80 godina. OMRON ima šest glavnih poslovnih područja uključujući: sustave upravljanja zdravstvenom skrbi, rješenja za praćenje zdravlja, kućnu njegu, rehabilitacijske terapije, uređaje za fitness i bežičnu komunikaciju. Unutar ovih poslovnih područja nalaze se potkategorije proizvoda od inhalatora, mjerača krvnog tlaka do fitness trackera.

Upravljanje osobnom zdravstvenom skrbi

Jedna od omiljenih linija proizvoda svih vremena u katalogu tvrtke Omron su uređaji za upravljanje osobnom zdravstvenom skrbi kao što su njihovi digitalni termometri ili pedometri. Tvrtka se također usredotočuje na stvaranje rješenja za dugoročne zdravstvene situacije s proizvodima za zdravstvenu njegu starijih osoba, kao što su njihova upozorenja o demenciji ili sustavi za prevenciju pada.

Liječnik vam je propisao inhalator koji će vam pomoći da lakše dišete, ali niste sigurni što to znači ili kako djeluje. Donosimo nekloiko informacija o korištenju Omron inhalatora. Počet ćemo s objašnjenjem što je inhalator i kako vam može pomoći da lakše dišete kada imate astmu ili neko drugo stanje disanja.

Kako uređaj radi?

Inhalator koristi tlak zraka za isporuku izmjerene doze lijeka izravno u vaša pluća. Korištenje jednog može značiti da više ne morate uzimati lijekove na usta ili putem injekcije, a moglo bi vam pomoći izbjeći posjete bolnici koji bi inače bili potrebni za učinkovito liječenje. Za neke osobe s kroničnim zdravstvenim problemima, poput astme, korištenje inhalatora može biti prikladnije od uzimanja lijekova na druge načine, jer se može uklopiti u vašu svakodnevnu rutinu. Također vam može uštedjeti vrijeme i novac – inhalatori su općenito jeftiniji od alternativnih tretmana i ne zahtijevaju naknadne preglede kod liječnika. Budući da su prijenosni, mnogi inhalatori također omogućuju ljudima da nose svoj lijek kamo god krenu – čak i na odmor ili poslovna putovanja.

Ima li nuspojava?

Većina ljudi može koristiti inhalator bez ikakvih nuspojava. Međutim, uvijek se morate posavjetovati sa svojim liječnikom ako imate bilo kakvih problema koji bi mogli biti povezani s korištenjem inhalatora. Također je važno jeviti se liječniku ako imate temeljna zdravstvena stanja, kao što su astma ili kronična opstruktivna plućna bolest (KOPB), jer ta stanja također mogu doprinijeti nuspojavama.

Koliko će me to koštati?

Kada je u pitanju briga o svom zdravlju, važno je izabrati pravu odluku. Ako idete liječniku zbog manjeg problema, raspitajte se o drugim dostupnim rješenjima i koliko koštaju. Na primjer, ako patite od alergija i propisan vam je inhalator, odvojite vrijeme da pitate svog liječnika o alternativama – a zatim saznajte koliko bi vas te alternative koštale.