1475508429_flag_of_united_kingdom1475508510_flag_of_polandEltete Italia1475508497_flag_of_germany1475508432_flag_of_france

Stacionarni mjenjač paleta

Stacionarni mjenjači paleta premještaju robu s drvene palete na Slip Sheet

Stacionarni mjenjač paleta (SPC, eng. stationary pallet changer) potpuno je automatiziran uređaj. SPC premješta robu s drvene palete na Slip Sheet. SPC-i imaju utovarnu platformu i hidrauličnu ploču, istu kao dodatak Push-Pull..

Nabavite cijene Slip Sheet

Kako stacionarni mjenjač paleta premješta robu s palete na Slip Sheet

Roba se zajedno s drvenom paletom stavlja na utovarnu platformu. Drvena paleta veličine 1200 x 800 mm potpuno je osigurana metalnim šiljcima koji sprječavaju njezin pad s platforme. Zatim se viličar Push-Pull, uz rezervni Slip Sheet, priprema za natovarivanje robe. Slip Sheet je stisnut između metalnog nosača L profila na utovarnoj platformi i ravnih vilica na dodatku Push-Pull. Kada je sve na mjestu, ploča na SPC-u automatski počinje s prijenosom robe na Slip Sheet. Roba je za nekoliko sekundi sigurno premještena i spremna za rukovanje pomoću viličara s Push-Pull dodatkom.

Prednosti stacionarnog mjenjača paleta

Stacionarni mjenjač paleta manipulaciju uvijek čini efikasnijom. On ubrzava rukovanje i umanjuje štetu koja može nastati uslijed premještanja robe. SPC povećava sigurnost zaposlenika i ima standardne sigurnosne značajke poput sigurnosnog sklopa CAT3/PLd, sigurnosnog kaveza i podesivog ograničenje dosega signala daljinskog upravljača.