1475508429_flag_of_united_kingdom1475508510_flag_of_polandEltete Italia1475508497_flag_of_germany1475508432_flag_of_france

Rukovanje bez paleta

Robu treba premjestiti na Slip Sheet pomoću dodatka Push-Pull

Listovi Slip Sheet, odnosno rukovanje bez paleta, štedi novac i prostor za pohranu.

Rukovanje bez paleta omogućuje transport robe bez potrebe za teškim drvenim paletama. Robu treba premjestiti na Slip Sheet pomoću dodatka Push-Pull. Kako funkcionira rukovanje bez paleta? Slip Sheet je proizveden od listova kraft papira veličine palete. Standardni Slip Sheet ima dimenzije 1200 x 800 mm s dva utora širine 75 mm. Dodatak Push-Pull dio je opreme koji je osmišljen upravo za rukovanje listovima Slip Sheet. Potrebno je samo nekoliko minuta da se dodatak montira na viličar. Dodatak Push-Pull izbacuje hidrauličnu ploču s hvataljkom. Dio s hvataljkom steže se oko jednog od utora na listu Slip Sheet te ga zatim povlači na svoje ravne vilice zajedno s robom. Robom je tada moguće manipulirati i premjestiti ju gdje god želite.

Nabavite cijene Slip Sheet

Štednja uz rukovanje bez paleta

Cijena, težina i visina drvene palete

Slip Sheet načelno košta 80 % manje nego standardna paleta. Drvena paleta 20 je puta teža nego Slip Sheet. Drvena paleta također je 150 puta viša nego Slip Sheet.

Stroški prevoza

Slip Sheet štedi na prostoru za pohranu i težini. U kamion je moguće utovariti 17 % više robe ako se umjesto paleta koristi Slip Sheet. Također se prevozi 500 kilograma manje. Možete odabrati 100 kamiona nakrcana drvenim paletama ili samo 90 kamiona s istom količinom robe utovarene koristeći Slip Sheet. Razlika je jasna..

Štednja prostora za pohranu i umanjivanje otpada

Kao što je već spomenuto, Slip Sheet je 150 puta tanji od tipične drvene palete. Otprilike 1000 listova zauzima volumen od 1 m³. S druge strane, 1000 drvenih paleta zauzima prostor od 70 m³. Dodatno štedite na otpadu koji proizvede jednosmjerna pošiljka toliko velike količine drveta.

Ekološki aspekt

Korištenje listova Slip Sheet bolje je za okoliš od korištenja drvenih paleta. Oni smanjuju broj kamiona na cestama. Jedan napunjeni kamion koji putuje od Francuske u UK zagađuje okoliš s 0,9 tona ugljikovog dioksida godišnje. U pravilu se gotovo 50 % drveta iz europskih šuma koristi za proizvodnju drvenih paleta. Od jedne 50-godišnje smreke moguće je proizvesti 65 drvenih paleta ili čak 1500 listova Slip Sheet. Eltete TPM čvrsto vjeruje u 3 R: Replace, Reduce & Recycle (zamijeni, reduciraj i recikliraj) i pomaže klijentima da naš planet učine zelenijim.

Nabavite cijene Slip Sheet