cropped-unicorn.png
Početna stranica » Prednost života u drvenim kućama

Gradnja kuće velik je zalogaj, ne samo financijski već zahtijeva dobre živce i puno strpljenja. Kako bi uštedjeli živce, ali i vrijeme, sve više ljudi okreće se gradnji drvenih kuća. Drvene kuće pokazale su se kao najzdravije za život, imaju dugi vijek trajanja, a održavanje nije puno zahtjevnije ili skuplje od održavanja klasične zidane kuće.
Osim što je život u ovim kućama zdrav jer je drvo prirodni materijal, postoje još brojne prednosti zbog kojih se isplati uzeti u obzir život u drvenom domu.

Na primjer, u drvenoj kući je zrak uvijek optimalne vlažnosti, drvo je prirodni izolator topline, teže je zapaljiv od ostalih materijala, ne postoji statički elektricitet čime nema puno prašine što je idealno za osobe koje se muče s alergijama, prema istraživanjima topla boja drveta ima pozitivan utjecaj na naš um, a tu je i cjenovna prihvatljivost. Ne treba zaboraviti niti karakteristiku protupotresnosti jer drvene konstrukcije pružaju veću sigurnost od konstrukcija u zidanim kućama.

U drvenoj kući možete se pozdraviti s problemima s vlagom, nakupljanjem plijesni i svakodnevnim provjetravanjem. U njima je život zdrav i ugodan.

Nismo naveli jednu od najvažnijih prednosti, a to je brzina gradnje. Useljenje ćete najbrže dočekati kod ovakvog tipa gradnje i upravo je to ono što najviše privlači sve buduće investitore. Također, drvene kuće mogu se postavljati tijekom svih godišnjih doba, dok kod zidanih sušenje predstavlja problem tijekom zimskih mjeseci.