cropped-unicorn.png
Početna stranica » Montažne kuće prestižu klasičnu gradnju?

Klasična gradnja postaje sve više stvar prošlosti, a montažne kuće pronalaze svoj put, naročito kod mladih investitora koji su svjesni prednosti života u takvom domu.

Najviše ih privlači brzina gradnje jer su montažni objekti većinom useljivi već dva mjeseca nakon montaže. Druga važna stavka je kreiranje doma koji je u potpunosti personaliziran. Mogu se birati broj i veličine prostorija, prozora, način grijanja, količina rasvjetnih tijela, odnosno apsolutno sve radi se prema vašim željama.

Odabir postojećeg tlocrta iz kataloga povoljnija je opcija, no ima toliko izbora da se i u katalozima može pronaći savršena kuća za svačije potrebe.

Montažne kuće pogodne su za hrvatsko područje jer su protupotresne i to je danas većini investitora također jedna od važnijih stavki prilikom odabira. Drvo je puno elastičniji materijal od betona i cigle zbog čega se prilikom potresa “bolje” ponaša i vraća se u svoj prvotni oblik. Osim toga, drvene kuće su lakše od zidanih pa su i samim time otpornije na potrese.

Danas je veliki naglasak na zdravom življenju, a montažne kuće zagovaraju upravo to. Tijekom proizvodnje i gradnje koriste se zdravi, prirodni i ekološki materijali koji omogućavaju kvalitetan i ugodan život.

Cijena ovisi o tome koliko je zahtjevan sam projekt, kolika je kvadratura kuće, o katnosti. Prije nego što zatražite ponudu bilo bi dobro provjeriti uvjete gradnje na vašoj čestiti i nabaviti potrebne dokumente. To su kopija katastarskog plana, vlasnički list, lokacijska informacija i geodetski snimak terena. Nakon što ste temeljito pripremili dokumente možete zatražiti ponudu.